« Kindergarden in the woods (Waltkindergarten) | Main | Out of office reply »

May 10, 2008

Comments

Urša

Pozdravljena, Anja,
upam, da te ne moti preveč (in seveda vseh ostalih bralcev tvoje bloga nad katerim sem btw izjemno navdušena;)), da pišem v slovenščini. Vsekakor se lažje izražam v materinščini;)

Moram reči, da sem tudi sama pred podobno dilemo: Leno vpisati v vrtec ali ne....sploh ne bi oklevala, če bi imela možnost delati doma (vsaj večino časa)....trenutno pa sem, žal, daleč od tega, da bi našla način (pripravljena sem celo menjati službo) biti več z Leno in je ne dati v celodnevno varstvo (kar vrtec, roko na srce, je). Imam še dober mesec, da najdem rešitev, ki bo za Leno najboljša (vsaj po mojem mnenju)....upam, da mi uspe.

Imam eno vprašanje....kako uspavati 9 mesečno princesko, ki enostavno noče in noče zaspati....kako prakticiraš to z Junom? Midve se ponavadi uspavava z dojenjem (glede na to, da je do sedaj še nisem dala v varstvo, to ni predstavljalo posebnega problema, vendar bo seveda prišel tudi čas, ko bo morala zaspati brez mene;((

Želim ti veliko srečnih trenutkov z Junom (že nekaj časa se sprašujem od kje izvira ime??)in vaju lepo pozdravljem

Anja

Thank you Urša. I have replied on your private email in Slovene and I will soon translate my answer to English and post it here.

Sasa

Anja, it is possible to have a child in kindergarden only till 12am! That way Jun would have a company with children that are the same age he is and you wouldn't have a feeling that he's in kindergarden almost all of the day. Anyway, my perspective is a bit different about it: Vasja is in kindergarden till 3pm and then we have all afternoon for us - plenty of time to do a lot of things ... I don't take it as the time we don't spend together, but as time, when Vasja is with his friends and teachers getting to know and learn things from other perspective that I can show him ... And then --> a biiiig hug at 3pm :) Sasa

MyFeminineMind

You might like unschooling.

The comments to this entry are closed.